Shroud of Turin Torinon käärinliina -teemanäyttelyn seminaari la 8.4.2017 klo 12-18
Torinon käärinliina -teemanäyttely 27.3.-17.4.2017
LehdistölleYhteystiedot
In English
Shroud of Turin - Main image

Significance of the Turin Shroud – in Turku, Finland

27.3.-17.4.2017


Open:
Mon - Fri 4 pm - 8 pm
Sat 10 am - 3 pm
Sun 12 am - 15 pm

Mon 17.4. 12 am - 5 pm

Martinkirkko
Huovinkatu
20810 Turku
FINLAND
MapInternational specialists

Prof. Bruno Barberis

Bruno Barberis

Professor Bruno Barberis (b. 1953) is an Associate Professor of Mathematical Physics at the University of Turin and the President of the International Center of Sindonology of Turin.

Read more

Dr. Alessandro Piana

Bruno Barberis

Dr. Alessandro Piana (b. 1975) lives in Monza, Italy and has graduated in Biological Sciences with specialization in Molecular Biology.

Read more

Exhibit speakers

Jouko N. Martikainen

Jouko N. Martikainen

Jouko N. Martikainen (b. 1936) is Prof. em. in the Oriental Church History at the University of Göttingen (1984 – 2001). He defended his T.D. thesis on the Theology of Efraim the Syrian at the Åbo Akademi in 1978.

Read more

Juha J. Hiltunen

Juha Jarmo Hiltunen

Juha J. Hiltunen (b. 1953) is Adj. Prof. in Native American Studies at the University of Oulu. He is an anthropologist, cultural historian and non-fiction writer. His Ph.D. thesis on the reliability of the Fernando de Montesinos’ Inca chronicle was defended in 1999 at the University of Turku.

Read more

Shroud of Turin

Tietoa Torinon käärinliinasta

Torinon käärinliina, joka tunnetaan myös nimellä Pyhä käärinliina ei viittaa taikka kohdennu mihinkään muuhun kuin kristinuskon keskushahmoon ja perustajaan Jeesukseen Kristukseen. Niinpä sillä on kautta vuosisatojen ollut aivan erityinen arvoasema katolisen ja ortodoksisen kirkon merkittävimpänä reliikkinä eli pyhäinjäännöksenä. Tätä erityisasemaa kuvastaa mm. se, että vain hyvin harvoin se saatetaan julkisesti nähtäville ja aina kun näin tapahtuu, miljoonat sitä kunnioittamaan halajavat ja uteliaat ihmiset kaikkialta maailmasta suuntaavat kulkunsa Torinoon, jossa sitä on vuodesta 1578 asti säilytetty Pyhän Johannes Kastajan katedraalissa.

Suuri määrä ihmisiä uskoo vakaasti, että kyse on samasta hautaliinasta, mihin Jeesus ristillä kuoltuaan käärittiin ja mistä evankeliumit kertovat. Yhtä suuri määrä on myös niitä, jotka kiistävät tämän mahdollisuuden ehdottomasti, vedoten milloin mihinkin tieteen ja logiikan argumenttiin joita julkinen foorumi viljalti tarjoaa. Tämä pro- ja con- kädenvääntö onkin jatkunut jo toista sataa vuotta melko tasaväkisenä kummankaan näkökannan saavuttamatta selkeää yliotetta. Vasta viimeisen noin kymmenen vuoden kuluessa on tapahtunut spurtti, joka on selkeästi kallistanut vaakaa toisen eduksi. Tämän on aikaansaanut yksinomaan monitieteellinen tutkimus ja yhä kehittyneemmät menetelmät tarkastella sitä.

Lue lisää Torinon käärinliinasta

Tutustu lisää:

Esitelmä Kauniaisissa Jeesus ja "huumausteoria" Ruotsalaisväitös ristiinnaulitsemisesta kuohuttaa Historialliset väärennökset Jälleen uusi Torinon käärinliinan väärennösteoria Tietoisku paastonajalle Oliko Pyhä Graal Jeesuksen hautaliina? Jeesuksen peppu todistaa! Tiedämmekö miltä Jeesus näytti?